ADAY ÖĞRENCİ

10.06.2020 1871

OKULUMUZU NİÇİN TERCİH ETMELİSİNİZ?

Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmeyi amaçlayan Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak akademik, mesleki ve teknik eğitim verecek ortamları hazırlamak gibi önemli bir misyonu üstlenmiş bulunmaktayız. Okulumuzun kuruluş amacı; iş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan teknik insan gücünü yetiştirmektir. Bu nedenle çevrenin eğitim ve öğretim düzeyini karşılamak, okulda yapılan meslek eğitimini iş ve hizmet hayatının gerektirdiği şartlarda gerçekleştirmek ve çevre okul iş birliğini kurmak okulumuz amaçlarındandır.

• Sınıf mevcutlarının standartlara uygun olması, kalabalık olmaması
  • Güçlü ve deneyimli öğretmen kadrosu
  • Çalışanlarımızın uyumlu ve iş birliği içinde çalışma ve kurum kültürüne sahip olması
  • Öğretmen yönetici iş birliğinin güçlü olması
  • Okul Aile Birliğinin aktif çalışması
  • Konum olarak merkezi bir yerleşim yerinde olması
  • Okul fiziki yapısının iyi durumda olması
  • Okula ulaşımın kolay olması
  • Okul bahçesinin dış mekan etkinlikleri için uygun olması
  • Atölye ve ders araç gereçlerinin yeterli olması
  • ADSL bağlantısının olması
  • Güvenlik kameralarının olması
  • Her sınıfta akıllı tahtanın olması
  • Döner sermaye çalışmalarının olması
  • Yeniliklerin okul yönetimi ve öğretmenler tarafından takip edilerek uygulanması
  • STK ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde olunması
  • Temizlik ve hijyene dikkat edilmesi
  • Okulumuzun güçlü bir bilgi birikimine ve deneyime sahip olması
  • Teknoloji aracılığıyla eğitim öğretim faaliyetlerinde ihtiyaca göre altyapı, sistem ve donanımların geliştirilmesi ve kullanılması ile öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm imkânlarına sahip olunması

OKULUMUZ PROGRAM TÜRLERİ

• Anadolu Meslek Programı
  • Anadolu Teknik Programı ( Elektrik-Elektronik Teknolojisi)

İŞBİRLİĞİ YAPTIĞIMIZ / YÜRÜTTÜĞÜMÜZ PROJE VE PROTOKOLLER

SEKTÖRÜM GELİŞİYOR PROJESİ

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Osmaniye Ticaret Odası ile birlikte  2019 Yılı İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MESLEK) kapsamındaki TR63/19/MESLEK/0025 referans numaralı "Sektörüm Gelişiyor" adlı projemiz kapsamında;

istihdama yönelik olarak ilimizde en çok ihtiyaç olan  "Temel Metal Şekillendirme Elemanı (Kaynakçılık) ", "TİG Kaynakçılığı", "CNC Tezgahları ve Programlama", "Makine Bakım Onarım Yardımcı Elemanı" kursları yapılmaktadır.

MESLEK LİSELİLER AİLELERLE BULUŞUYOR PROJESİ

Meslek Lisesi öğrencilerimizin, ihtiyaç sahibi ailelerle bütünleşerek, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığı amaçlayan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor" projesi ile iki ailemizle buluştuk.

MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitimi verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin artırılması amacıyla 26 şubat 2019 tarihinde "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" imza töreni düzenlenmiştir. Söz konusu protokol kapsamında ilimizden okulumuz protokol kapsamına alınmıştır.

OKULUMUZ HAKKINDA

Eğitim-Öğretim şekli: Tam gün

Öğrenci türü: Kız-Erkek

Pansiyon: Yok